IBI maakt het bezorgen al jaren sneller, beter en zekerder. Het begon met fietskoeriers, zowel zelfstandige als georganiseerd met meerdere collega’s, die het overzicht wilden van de bezorgroute. De functionaliteit is sterk uitgebreid en vooral afgestemd op de praktijk. Daarmee biedt IBI voor steeds meer organisaties een robuuste bezorgapp tegen lage, vaste kosten.

Begin 2020 waren diverse organisaties klant. Natuurlijk de bezorgers die met hun auto of fiets diverse pakketjes rondbrengen. Van veel klanten weten wij niet precies wat zij doen, omdat ze via de Apple of Google store kopen. Toch hebben wij contact met diverse klanten, zeker sinds de lock-down waarin winkels hun producten zelf naar de klant brengen. Enkele activiteiten springen er uit.

 • Bloemist – zeker rond moederdag, feest- en verjaardagen worden nu meer boeketten thuisbezorgd. Een van onze klanten zelfs met 5 auto’s.
 • Borrelpakket – voor de nieuwjaarsborrel, vrijdagmiddagborrel of ander evenement worden door kroegen, cateringbedrijven en bierbrouwers pakketten bezorgd.
 • Taarten – gebak en brood lenen zich heel goed om thuisbezorgd te worden omdat het makkelijk gekoeld vervoerd kan worden.
 • Speelgoedwinkel – wij zagen een piek van registraties rond sinterklaas, kerst en nieuwjaar
 • Kerstpakket – rond de kerst hadden wij een klant die met ruim 100 bezorgers vele duizenden pakketten heeft rondgebracht. Zij gebruikten IBIweb voor de coördinator en IBI Go voor de bezorgers.
 • Bewakingsdienst – om diverse locaties geregeld te bezoeken, heeft een beveiligingsdienst meerdere IBI Go licenties aangekocht. Per auto werd met IBI een route gereden. Als er plotseling een locatie bijkwam, dan stuurde de centralist een mail met het adres en een opmerking erbij naar het unieke IBI adres van de beveiliger. Het adres werd toegevoegd aan de route en als eerste bezocht of in de optimale route opgenomen.
 • Krantenbezorger – in het buitengebied worden kranten van meerdere uitgevers vaak per auto bezorgd. Per dag van de week is er een aparte lijst. Deze lijsten met het adres en de naam van de krant wordt in IBI Go opgeslagen, klaar om in te lezen.
 • Boekwinkel – een klant bezorgt nu voor een grote organisatie boeken op de fiets. Alle adressen werden ingevoerd en de optimale fietsroute berekend. Met die volgorde werden de boeken klaargelegd in de fietskar. Een van de koeriers had halve handschoenen en last van koude vingers. Hij gaf ons de tip om het scrollen met swipe uit te kunnen zetten, zodat de route niet meer veranderde en hij de boeken op volgorde uit de fietskar kon halen.
 • Kaasboer, zuivelboer en fruitboer. Deze ondernemers werken vaak met redelijk vaste bezorgadressen, want de meeste klanten hebben een abonnement. Dus met IBI Go kan je elke week de lijst met adressen naar het unieke IBI mailadres sturen.
 • Apothekers – daar hebben wij al eerder over geschreven. Het is een groeiend aantal klanten, nog eens extra sinds Covid-19.
 • Stadsdistributie – in een hub worden pakketten die vaak met de auto aangevoerd worden, verzameld en vervolgens met fietsen verder in de stad bezorgd.

Lockdown – I Bring It