Hier vind je de meest gestelde vragen omtrent IBI. Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben, kan je altijd contact opnemen met het IBI team.

Voor welke smartphone is de IBI app (IBI) geschikt?

IBI is ontwikkeld voor Android en Apple IOS. Voor beide platforms zijn de functies gelijk, alleen ziet de interface er soms iets anders uit. Lees meer informatie hier…

Hoe voeg ik een telefoonnummer toe om een SMS te sturen?

Met IBI kan je een sms bericht sturen als je een mobiel nummer hebt toegevoegd. Dat kan alleen als je een lijst met adressen stuurt naar IBI Go. Het sms bericht gaat uit van een standaard tekst die je opgeeft in de instellingen. Je mag het bericht altijd nog wijzigen voordat je het verstuurd.

In welke landen werkt IBI?

IBI werkt in meer dan 125 landen van de wereld (zie hier). Voor China of Noord-Korea moeten wij je teleurstellen. Je kan met IBI ook de beste route door meerdere landen bepalen. Bijvoorbeeld in Zuid-Limburg kan je de snelste bezorgroute maken door Duitsland, Nederland en België. 

IBI sluit af als ik de camerafunctie wil gebruiken, wat kan ik doen?

IBI heeft toestemming nodig om de camera te gebruiken bij het scannen van adressen. Als IBI geen toestemming heeft, kan IBI afsluiten. Zet de camera aan voor IBI in de instellingen van de smartphone.

Hoe werkt IBI?

IBI leest adressen in en zet deze in de optimale volgorde, met de auto of de fiets. Bekijk IBI op YouTube voor uitleg van diverse functies. Of kijk bij de handleiding

Hoeveel data verbruikt IBI?

Je kan IBI gebruiken zonder mobiele data als je een WiFi verbinding hebt.
Het invoeren van adressen gebeurt vaak nog binnen in de winkel of in het magazijn, met WiFi. Er wordt dan per gescand of ingevoerd adres enkele kB’s verbruikt. Het optimaliseren van de route vraagt niet veel data. Alleen als je onderweg naar alle adressen gaat routeren via je favoriete navigatie app, dan wordt er wel data verbruikt. Als je een afleverlijst stuurt is dat ook een paar kB.

Waar kan ik IBI downloaden?

IBI is te vinden in de Apple App store en Google Playstore. Je kunt de IBI Free app gratis gebruiken. Ga naar de download pagina. Wil je de applicatie kopen? Dan kan je via de webshop van First Element (de makers van IBI) een maand of een jaar IBI bestellen, of je bestelt via een in-app aankoop bij Android of IOS.

Hoe vind ik IBI in de Google Playstore?

IBI is het best te vinden in de Google Playstore als je zoekt naar “IBI Route”.

Hoe kan ik een abonnement verlengen, wijzigen of stopzetten?

Op deze support pagina wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. Als je IBI in de webshop bestelt, dan is er geen automatische verlenging. Je moet dan zelf IBI opnieuw aanschaffen voor een maand of een jaar. IBI geeft geen waarschuwing als je abonnement bijna verlopen is. Voor de einddatum kijk je bij “Over IBI” in het menu.

Wat is het licentiemodel van IBI?

De licentie voor IBI wordt op abonnementsbasis verleend. IBI Free heeft beperkte functionaliteit, maar is gratis te gebruiken gedurende een maand. IBI 10 kost slechts € 2,49 per maand en heeft maximaal 10 adressen per route. IBI Start is er voor € 7,49 euro per maand. IBI Go kost € 14,99 euro per maand of € 149,90 per jaar. Bekijk de specificaties van de verschillende abonnementen.

Hoeveel adressen kan ik verwerken?

IBI Go kan tot 110 adressen met de auto of fiets of 45 adressen met de auto én filedruk berekenen. Het systeem werkt volgens het Travelling Salesman principe voor de snelste route langs meerdere adressen. Je kan via de Instellingen ook kiezen voor de kortste route. 

Hoe kan ik een adres toevoegen via spraakherkenning/microfoon?

Je bespaart tijd wanneer je adressen inspreekt in plaats van intypt (bij IBI Go kan je de adressen ook via mail ontvangen in de app). Inspreken kan door in de IBI app te klikken op het tekstvak. Vervolgens komt het toetsenbord tevoorschijn en klik je op de microfoon op het IOS toetsenbord (1) of Android toetsenbord (2).

Spraakherkenning IOS
(1) Spraakherkenning IOS

Spraakherkenning Android
(2) Spraakherkenning Android
Kan ik een QR of barcode scannen?

IBI kan geen barcode scannen. IBI leest wel adressen van een etiket. Dat mag een adres met of zonder postcode zijn. De meeste lettertypen worden door IBI herkend als je een adres scant. Handgeschreven adressen worden niet goed gelezen. Deze adressen kan je zelf intypen of inspreken via Android en IOS.

Kan ik tijdens mijn route nog een adres toevoegen?

Tijdens de bezorgroute kan je een adres toevoegen, aanpassen of verwijderen. Wanneer je al bezig bent met de route ga je terug naar het scherm met alle adressen en klik je op “adres scannen” of “adres invoeren”. Als het adres toegevoegd is, kan IBI opnieuw de meest optimale route berekenen.

Waarom kan ik niet afmelden als ik te ver weg ben?

Dit is een instelling van IBI Go, die je aan of uit kunt zetten. Als de optie aan staat, controleert IBI de locatie met de GPS van jouw smartphone. Om zeker te zijn dat de bezorging goed verloopt, krijg je een melding als je te ver van het afleveradres bent, afhankelijk van de kwaliteit van de GPS ontvangst. Bij de buren afgeven lukt nog wel, maar bijvoorbeeld niet een straat verder.

IBI controleert of de afstand tussen jouw locatie en het af te melden adres maximaal 100 meter is. Is de afstand groter, dan volgt de melding.

Mocht je geen nauwkeurige GPS ontvangst hebben, dan gebruikt IBI de locatie nauwkeurigheid van je smartphone voor controle. Stel dat jouw locatie nauwkeurigheid 500 meter is, dan zal IBI die afstand gebruiken om te controleren of je te ver van je adres bent.

Wat is het nut van een eindadres instellen?

Als je een optimale route rijdt, kan je opgeven waar je wilt eindigen. Dat is bijvoorbeeld het magazijn of jouw huisadres. Een permanent eindadres kun je instellen in de route opties (IBI Go). Een eindadres voor de route die je nu wilt optimaliseren, stel je in door op een adres te drukken.

 

Ik krijg een foutmelding dat een adres niet met de auto bereikbaar is. Wat moet ik doen?

Het kan voorkomen dat een adres niet wordt opgenomen in de optimale route van IBI. IBI geeft een foutmelding en laat in rood zien om welk adres het gaat. Het is vaak een adres waar je met de auto niet kan komen, zoals een voetgangersgebied. Je kan dan een adres in de buurt instellen. Lees hoe je dit kan doen.

Is het mogelijk in IBI om een vaste opmerking op te nemen voor een bepaald adres?

Als je de app een lijst met adressen stuurt, bijvoorbeeld vanuit Excel, dan kan je een (vaste) opmerking aan een adres meegeven. Lees hoe het werkt.

FAQ ove de IBI app

Download IBI in een van de stores. Of koop IBI via de webshop.

Download IBI app via App Store Download IBI app via Google Play  Download IBI app via the Microsoft Store