Hier vind je de meest gestelde vragen omtrent IBI. Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben, kan je altijd contact opnemen met het IBI team.

Voor welke smartphone is de IBI app (IBI) geschikt?

IBI is ontwikkeld voor Android en Apple IOS. Lees meer informatie hier…

In welke landen werkt IBI?

IBI werkt in meer dan 125 landen van de wereld (zie hier). Voor China of Noord-Korea moeten wij je teleurstellen. Je kan met IBI ook de beste route door meerdere landen bepalen. Bijvoorbeeld in Zuid-Limburg een route door Duitsland, Nederland en België. 

IBI sluit af als ik de camerafunctie wil gebruiken, wat kan ik doen?

IBI heeft toestemming nodig om de camera te gebruiken. Normaal is dit het geval, maar als het uitgeschakeld is, kan IBI afsluiten. Zet de camera aan voor IBI in de instellingen van de smartphone.

Hoe werkt IBI?

IBI leest adressen in en zet deze in de optimale volgorde, met de auto of de fiets. Bekijk IBI op YouTube voor uitleg van diverse functies. Of kijk bij de handleiding

Hoeveel data verbruikt IBI?

Je kan IBI gebruiken zonder 3G of 4G als je een WiFi verbinding hebt.
Het invoeren van adressen gebeurt vaak nog binnen in de winkel of in het magazijn, met WiFi. Er wordt dan per gescand of ingevoerd adres enkele kB’s verbruikt. Het optimaliseren van de route vraagt niet veel data. Alleen als je onderweg naar alle adressen gaat routeren via Google Maps of Apple Maps, dan wordt er wel data verbruikt. Als je een afleverlijst stuurt is dat ook een paar kB.

Waar kan ik IBI downloaden?

IBI is te vinden in de Apple App store en Google Playstore. Je kunt de IBI Free app gratis gebruiken gedurende een maand. Ga naar de download pagina. Wil je de applicatie kopen? Dan kan je de webshop bezoeken van First Element (de ontwikkelaar van de IBI app) of via je bestelt via een in app aankoop bij Android of IOS.

Hoe vind ik IBI in de Google Playstore?

IBI is het best te vinden in de Google Playstore als je zoekt naar “IBI Route”.

Hoe kan ik een abonnement stoppen?

Heb je een IBI abonnement via onze webshop gekocht, dan loopt je abonnement automatisch af.

Heb je je abonnement via je iPhone gekocht, dan kan je via de Instellingen van je iPhone afmelden. Zoek op Abonnementen en je komt bij Instellingen>Apple ID>Abonnementen. Daar heb je een overzicht van jouw lopende abonnementen.
Voor meer info: Apple support pagina

Heb je je abonnement via je Android gekocht, zie dan deze Google support pagina

Wat is het licentiemodel van IBI?

De licentie voor IBI wordt op abonnementsbasis verleend. IBI Free heeft beperkte functionaliteit, maar is gratis te gebruiken gedurende een maand. IBI 10 kost slechts € 2,49 per maand en heeft maximaal 10 adressen per route. IBI Start is er voor € 7,49 euro per maand. IBI Go kost € 14,99 euro per maand of € 149,90 per jaar. Bekijk de specificaties van de verschillende abonnementen.

Hoeveel adressen kan ik verwerken?

IBI kan tot 100 adressen met de auto en 45 adressen met de fiets of met de auto en filedruk. Het systeem werkt volgens het Travelling Salesman principe voor de kortste route langs meerdere adressen.

Hoe kan ik een adres toevoegen via spraakherkenning/microfoon?

Je bespaart tijd wanneer je adressen inspreekt in plaats van intypt (bij IBI Go kan je de adressen ook via mail ontvangen in de app). Inspreken kan door in de IBI app te klikken op het tekstvak. Vervolgens komt het toetsenbord tevoorschijn en klik je op de microfoon op het IOS toetsenbord (1) of Android toetsenbord (2).

Spraakherkenning IOS
(1) Spraakherkenning IOS
Spraakherkenning Android
(2) Spraakherkenning Android
Kan ik een QR of barcode scannen?

IBI kan geen barcode scannen. IBI leest wel adressen van een etiket. Dat kan een adres met of zonder postcode zijn. De meeste lettertypen worden herkend. Handgeschreven adressen worden niet omgezet. Deze adressen kan je zelf intypen of inspreken via Android en IOS.

Kan ik tijdens mijn route nog een adres toevoegen?

Tijdens de bezorgroute kan je een adres toevoegen, aanpassen of verwijderen. Wanneer je al bezig bent met de route ga je terug naar het scherm met alle adressen en klik je op “adres scannen” of “adres invoeren”. Als het adres toegevoegd is, kan IBI opnieuw de meest optimale route berekenen.

Waarom kan ik niet afmelden als ik te ver weg ben?

Dit is een instelling van IBI Go, die je aan of uit kunt zetten. Als de optie aan staat, controleert IBI de locatie met de GPS van jouw smartphone. Om zeker te zijn dat de bezorging goed verloopt, krijg je een melding als je te ver van het afleveradres bent, afhankelijk van de kwaliteit van de GPS ontvangst. Bij de buren afgeven lukt nog wel, maar bijvoorbeeld niet een straat verder.

IBI controleert of de afstand tussen jouw locatie en het af te melden adres maximaal 100 meter is. Is de afstand groter, dan volgt de melding.

Mocht je geen nauwkeurige GPS ontvangst hebben, dan gebruikt IBI de locatienauwkeurigheid van je smartphone voor de controle. Stel dat jouw locatie nauwkeurigheid 500 meter is, dan zal IBI die afstand gebruiken om te controleren of je te ver van je adres bent.

Wat is het nut van een eindadres instellen?

Als je een optimale route rijdt, kan je opgeven waar je wilt eindigen. Dat is bijvoorbeeld het magazijn of jouw huisadres. Een permanent eindadres stel je in via de instellingen (IBI Go). Een eindadres voor de route die je nu wilt optimaliseren, stel je in door op een adres te drukken (IOS en Android) of naar links te schuiven (IOS) en dan eindadres in het menu te kiezen.

eindbestemming_aan_uit

Ik krijg een foutmelding dat een adres niet met de auto bereikbaar is. Wat moet ik doen?

Het kan voorkomen dat een adres niet wordt opgenomen in de optimale route van IBI. IBI geeft een foutmelding en laat zien om welk adres het gaat. Het is vaak een adres waar je met de auto niet kan komen. Dit is eenvoudig op te lossen door een adres in de buurt in te stellen. Lees hoe je dit kan doen.

Is het mogelijk in IBI om een vaste opmerking op te nemen voor een bepaald adres?

Als je de app een lijst met adressen stuurt, bijvoorbeeld vanuit Excel, dan kan je een (vaste) opmerking aan een adres meegeven. Lees hoe het werkt.

FAQ ove de IBI app

Download IBI in een van de stores. Of koop IBI via de webshop.

Download de IBI app via de App Store
Download de IBI app via Google Play
Koop IBI in de webshop van First Element