Hier vind je de meest gestelde vragen omtrent IBI. Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben, kan je altijd contact opnemen met het IBI team.

Voor welke smartphone is de IBI app (IBI) geschikt?

IBI is ontwikkeld voor Android en Apple IOS. Lees meer informatie hier…

IBI sluit af als ik de camerafunctie gebruik, wat kan ik doen?

IBI heeft toestemming nodig om de camera te gebruiken. Normaal is dit het geval, maar als het uitgeschakeld is, kan IBI aflsuiten. Zet de camera aan voor IBI in de instellingen van de smartphone.

Hoe werkt IBI?

IBI leest adressen in en zet deze in de optimale volgorde, met de auto of de fiets. Bekijk IBI op YouTube voor uitleg van diverse functies. Heb je nog vragen over IBI? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel data verbruikt IBI?

Je kan IBI gebruiken zonder 3G of 4G als je een WiFi verbinding hebt.
Het invoeren van adressen gebeurt vaak nog in het magazijn, met WiFi. Er wordt dan per gescand of ingevoerd adres een paar kB verbruikt. Het optimaliseren van de route vraagt niet veel data. Alleen als je onderweg naar alle adressen gaat routeren, dan wordt er wel data verbruikt. Ten slotte wordt de afleverlijst per mail gezonden en dat kost ook een paar kB.

Waar kan ik IBI downloaden?

IBI is te vinden in de Apple App store en Google Playstore. Je kunt de IBI Free app gratis gebruiken. Ga naar de download pagina. Wil je de applicatie kopen? Dan kan je de webshop bezoeken van First Element (de ontwikkelaar van de IBI app) of via je bestelt via een in app aankoop (geldt alleen voor IOS).

Hoe vind ik IBI in de Google Playstore?

IBI is het best te vinden in de Google Playstore als je zoekt naar “IBI Route”.

Wat is het licentiemodel van IBI?

De licentie voor IBI wordt op abonnementsbasis verleend. IBI Free heeft beperkte functionaliteit, maar is gratis te gebruiken. IBI Start is er voor slechts 7,49 euro per maand. IBI Go is er voor slechts 14,99 euro per maand. Bekijk de specificaties van de verschillende abonnementen.

Hoeveel adressen kan ik verwerken?

IBI kan tot 90 adressen met de auto en 45 adressen met de fiets optimaliseren volgens het Travelling Salesman principe.

Hoe kan ik een adres toevoegen via spraakherkenning/microfoon?

Je bespaart tijd wanneer je adressen inspreekt in plaats van intypt (bij IBI Go kan je de adressen ook via mail ontvangen in de app). Inspreken kan door in de IBI app te klikken op het tekstvak. Vervolgens komt het toetsenbord tevoorschijn en klik je op de microfoon op het IOS toetsenbord (1) of Android toetsenbord (2).

Spraakherkenning IOS
(1) Spraakherkenning IOS
Spraakherkenning Android
(2) Spraakherkenning Android
Kan ik een QR of barcode scannen?

Nee, IBI leest wel adressen. Dat kan een adres met of zonder postcode zijn. De meeste lettertypen worden herkend. Echter worden handgeschreven adressen niet omgezet. Deze adressen kan je zelf intypen of inspreken via Android en IOS.

Kan ik tijdens mijn route nog een adres toevoegen?

Ja, dat kan. Wanneer je al bezig bent met de route ga je terug naar het scherm met alle adressen en klik je op “adres scannen” of “adres invoeren”. De app berekent opnieuw de meest optimale route.

Waarom kan ik niet afmelden als ik te ver weg ben?

Om zeker te zijn dat de aflevering goed verloopt, kan je alleen maar afmelden als je in de buurt van het aflever adres bent. Bij de buren afgeven lukt nog wel, maar bijvoorbeeld niet een straat verder.

Wat is het nut van een eindadres instellen?

Als je een optimale route rijdt, kan je opgeven waar je wilt eindigen. Dat is bijvoorbeeld het magazijn of jouw huisadres. Een permanent eindadres stel je in via de instellingen. Een eindadres voor de route die je nu wilt optimaliseren, stel je in door lang op een adres te drukken of naar links te schuiven en dan eindadres in het menu te kiezen.

eindbestemming_aan_uit

Ik krijg een foutmelding dat een adres niet met de auto bereikbaar is. Wat moet ik doen?

Het kan voorkomen dat een adres niet wordt opgenomen in de optimale route van IBI. IBI geeft een foutmelding en laat zien om welk adres het gaat. Dit is eenvoudig op te lossen. Lees hoe je dit kan doen.

FAQ ove de IBI app