Met IBI app maak je het bezorgen van medicijnen en baxters beter. In het kort leggen wij uit hoe enkele van onze klanten IBI inzetten in de apotheek.

Welke versie van IBI kiest de apotheker

De meeste apotheken bezorgen aan tientallen adressen per dag. Blijf je onder 45 bezorgingen in een rit, dan kan je met IBI Start werken. Je mist dan wel enkele opties van IBI Go die juist voor het bezorgen van medicijnen belangrijk zijn. Dat leggen we uit onder het kopje Bezorgen.

Adressen apart invoeren of via een lijst

Met IBI kan je adressen op de labels scannen met de camera. Alleen zijn de adressen op de etiketten van medicijnen vaak erg klein afgedrukt. En er staat er veel extra informatie op het label dat scannen wat vaardigheid vergt. Het kan, maar heeft niet de voorkeur.
IBI kan geen barcodes scannen en vertalen, daar zijn te veel varianten van. Wij moeten dan van elke apotheeksoftware de specifieke barcode kennen.

Je kan een adres inspreken. Dat gaat snel. Duidelijk praten en je hebt snel het juiste adres. IBI geeft een suggestie voor een adres en je kan het bevestigen. IBI houdt al rekening met de plaats waar je op dat moment bent, dus de suggesties zijn vaak al in de juiste woonplaats. Dat geldt ook voor intypen. Begin met typen en er verschijnt een adres. Als je begint met het huisnummer en dan de straat, krijg je sneller het juiste adres.

Heel geschikt voor de apotheek is een adreslijst sturen met IBI Go. Kan je vanuit jouw systeem een lijst maken met adres, opmerking en telefoonnummer, dan stuur je die via de mail naar de IBI app van de bezorger.

Bezorgen

Wil je weten in welke volgorde de adressen staan, laat dan de bezorger voor zijn rit een rapport sturen (IBI Go). Dat gaat heel eenvoudig met een druk op de knop en naar een vooraf ingesteld mailadres. Als er op een adres afgeleverd is, kan je IBI de tijd en locatie laten registreren. Direct na een bezorging, wordt automatisch een mail met een melding van de bezorging naar de apotheek gestuurd, inclusief tijdstip en locatie. Aan het eind van de bezorgroute, kan weer een rapport worden gezonden met daarin een overzicht van alle leveringen, afgerond, of nog openstaand.

Meerdere bezorgers

Steeds vaker bundelen apotheken de bezorging. Met IBI web kan je alle leveringen overzichtelijk op een kaart plotten om een indeling te maken en de adressen naar de bezorgers te sturen. Het hoeft niet met IBI web. Je kan ook indelen op postcode of wijken. Als de bezorgers elkaars werk halverwege de dag overnemen, kan je eenvoudig de leveringen overdragen aan een andere bezorger met IBI Go Transfer.

Wil je meer weten over de toepassing van IBI bij de apotheek, neem dan contact op met Erik van Hunnik tel. 06 42074411 (telefoon of whatsapp) of stuur een mail naar info@ibi-app.com

apotheek bezorgen