Een onderdeel van bezorgen is vaak ook het rapporteren.
Bij IBI Go zijn diverse mogelijkheden om te rapporteren. Hieronder een overzicht.

Rapportage bij vertrek

Stuur een mail met de adressen naar een vooraf ingesteld mailadres (bij Instellingen > Rapportage opties). Je hebt hierbij de keuze om de adressen in de mail te tonen of de route als bijlage in tekst formaat. De bijlage is handig wanneer je het tekstbestand bijvoorbeeld wilt inlezen in Excel of een boekhoudprogramma.

Rapportage als tekst (links) of als email (rechts)

Rapportage onderweg

Tijdens de bezorging, kan je na iedere aflevering of gereedmelding automatisch een bericht sturen naar het vaste mailadres. Deze melding kan je weer als gewone mail of als bijlage versturen.

Voorbeeld van een rapportage van een aflevering per email

Bezorgrapport na afloop

Na afloop stuur je de lijst met de bezorgmomenten, de GPS locatie van afmelden en eventuele opmerkingen naar het vaste mailadres. Je kan ook de adressenlijst overdragen. Met deze functie zet je de lijst weg onder jouw IBI account en kan je de lijst later weer inlezen. Dit is handig als het een vaste route is of dat je later een groot deel van de adressen wilt hergebruiken.

Integratie met andere systemen

IBI app is ontwikkeld met de gedachte dat je als (zelfstandig) bezorger, zoveel mogelijk op je smartphone kunt regelen. Het inspreken, intypen of inladen van adressen, sorteren van de route, afmelden en rapporteren. Om een uitwisseling met diverse route- en planningsystemen te maken, is de rapportage als bijlage in tekst formaat ontwikkeld. En ook het sturen van een adreslijst in tekst of Excel formaat is een methode om tussen de bezorger en het systeem op kantoor gegevens uit te wisselen.