In IBI kun je SMS-jes sturen naar de ontvanger. Als je een mobiel telefoonnummer in de adresinformatie meestuurt met IBI Transfer, dan kan je vanuit de app een sms bericht sturen. In een oogopslag is duidelijk dat een adres ook een mobiel nummer heeft en met één klik kan je een bericht sturen. In dit onderdeel van de handleiding wordt het versturen van een SMS vanuit IBI uitgelegd.

SMS sturen

overzicht adressen - sms small - new menu

Zorg er voor dat je tijdens het aanmaken van het adres een mobiel telefoonnummer hebt toegevoegd. Als je dit hebt gedaan, verschijnt rechts in de adresbalk een icoontje. Hier kan je op klikken en kom je direct in de SMS van je smartphone.

Standaard SMS instellen

Door een standaard SMS tekst in te stellen kun je sneller een vast bericht naar je klanten sturen. De tekst kan je altijd nog wijzigen voordat je dit verzend. Zie de YouTube video of volg de stappen hieronder om dit in te stellen.

Menu - Instellingen

Ga naar het menu door links boven op het menu icoon te tikken.

En tik op “Instellingen”.

IBI Instellingen Overige Opties

In het instellingen menu tik op “Overige Opties”.

Type in het “SMS tekst” vak een standaard SMS tekst. Deze wordt overgenomen als je een bericht wilt sturen, maar kan je ook nog wijzigen.

En ga weer terug naar het adressenoverzicht.

stuur sms small

Als je nu een SMS stuurt via het adressen overzicht zal je standaard SMS tekst al voor je zijn ingevuld, het enige wat je nog hoeft te doen is op verzenden te tikken.