Een korte uitleg over de voor en nadelen van adressen invoeren in IBI.

Met IBI kan je geprinte adressen op labels scannen met de camera van je smartphone. Vaak zijn de adressen op etiketten erg klein afgedrukt. En er staat soms extra informatie op het label zodat scannen vaardigheid vergt. Scannen kan, maar heeft niet altijd de voorkeur.
IBI kan geen barcodes scannen en vertalen, daar zijn te veel varianten van. Wij moeten dan van veel software systemen de vertaling van de specifieke barcode kennen.

Je kan een adres inspreken. Dat werkt voor veel mensen goed en het gaat snel. Met duidelijk spreken heb je snel het juiste adres. IBI geeft suggesties voor een adres en je kan het bevestigen. Hoe meer je spreekt, hoe eerder de suggestie past. IBI houdt al rekening met de plaats waar je op dat moment bent, dus de suggesties zijn vaak al in de juiste woonplaats. Dat geldt ook voor intypen. Begin met typen en er verschijnt een adres. Als je begint met het huisnummer en dan de straat, krijg je sneller het juiste adres.

Heb je adressen in een Excel of tekst bestand, dan is IBI Go met Transfer de beste optie. Vanuit de ordersoftware of het planningssysteem kan je direct een lijst maken en dan naar IBI sturen. Dat is snel en beperkt fouten. Waar je goed op moet letten is dat het opmaak juist is.

Speciaal voor organisaties die meerdere bezorgers hebben, is IBI web een krachtige tool. Met IBI web lees je adreslijsten in, zet je ze op de kaart, verdeel ze in bezorgwijken en stuur ze vervolgens naar de bezorgers. Voorwaarde is dat de bezorgers dezelfde licentiecode hebben. Vraag hiernaar bij IBI: mail info@ibi-app.com, bel 015-2190885 of whatsapp 0642074411